Nyhedsbrev af september 2014:
Så er det tid for et nyhedsbrev fra KJS.
- - - - -
Dødsfald
Den 5. september afgik KJS-medlem Susanne Falk ved døden efter lang tids sygdom. Susanne havde gennem flere år været alvorlig syg; men i løbet af de sidste 1½ år er det gået fremad og Susanne var begyndt at deltage i hundeaktiviteter igen.
Susanne har været i hundeverdenen i mange år. Hun startede sin første kennel i 1978, og har efterfølgende altid haft med hunde at gøre. Hun er uddannet instruktør og har hele tiden holdt sin viden ajour gennem hendes deltagelse på forskellige kurser. Susannes liv var hundene og i de sidste år Spinoneopdræt under kennelnavnet Falkereden Dette kennelnavn og opdræt vil blive videreført af Karina Nielsen, der er medejer af kennelen.
Vore tanker gå i denne svære stund til Susannes familie og venner.
Æret være Susanne Falks minde.
- - - - -
Avlsanbefalinger
I begyndelsen af august udsendte bestyrelsen et forslag til avlsanbefalinger for klubbens racer i gruppe 7 til høring hos KJS-medlemmer, der har racer, der tilhører FCI’s gruppe 7.
Mange medlemmer benyttede muligheden for at give deres mening til kende. Bestyrelsen har nu haft lejlighed til at gennemgå høringssvarene og må konstatere, at de avlsanbefalinger, som et flertal i bestyrelsen ønskede indført, ikke var i overensstemmelse med medlemmernes ønsker.
Bestyrelsen har derfor trukket sit forslag og der vil ikke blive indført særlige avlsanbefalinger
for klubbens racer i grp. 7. Fra bestyrelsen skal det lyde en tak til de medlemmer, der har brugt tid på at give sin mening til kende.
- - - - -
Markprøve
Klubbens traditionelle markprøve afholdes i 2015 på Lolland Falster. Datoen er fastlagt til lørdag den 4. april 2015. Følg med på www.kjs.dk, hvor der kommer yderligere oplysninger om prøven.
- - - - -
Udstilling
Klubbens racer i grp. 7 har mulighed for at deltage i den traditionelle FJD-udstilling, der holdes på Fyn i juni måned.
Vi er opmærksomme på, at det ikke var muligt for klubbens racer at deltage i de afsluttende konkurrencer i Store Ring; vi er i dialog med FJD om en løsning på den udfordring. Datoen for denne udstilling vil blive offentliggjort på www.kjs.dk, så snart den er kendt.
FDA’s årlige Stepping-udstilling afholdes torsdag den 14. maj 2015. Dommerliste bliver offentliggjort på hjemmesiden, når den er klar.
- - - - -
Vandprøve
KJS dække mange racer, der i deres oprindelse er brugt til forskellige aktiviteter. Cao de Aqua Portugues har bl.a. været de portugisiske kystfiskeres uundværlige hjælper. Da kystfiskeri ikke er så almindelig længere, har man forsøgt at genskabe racen arbejdsbetingelser via en vandprøve.
Bestyrelsesmedlem Sian Wilstrup deltog med sine hunde stor succes i en vandprøve i Sverige. Læs hendes dejlige beretning fra prøven her.
Vandprøver for Cao de Agua Portuguese
Datoen er d. 28.08.14 klokken er 16:00 og jeg har lige fået fri fra arbejde. Bilen er pakket med lidt tøj, legesager til hundene, godbidder og en våddragt. Første stop er Odense hvor vores søn skal sættes af hos Bedstemor, så flyttes kursen mod Amager hvor vores ældste tæve skal passes af mormor, og endelig kl 19:30 sættes kursen mod Kristinehamn i Sverige, hvor vi skal overnatte
ved an af vores hvalpekøbere fra vores kuld i 2009. Tæven vi skal besøge hedder Unistars Daydream Believer ”Enja”. Enjas ejere er meget engagerede i vandprøver og Enja er en af deres hunde som konkurrere på højt plan, og det har længe været et ønske at komme op og se hende i aktion i vandet. Vi ankommer kl 00:30 og det er et dejligt gensyn der møder os efter knap tre år, hun ligner sin mor på en prik. Denne weekend skal hun være demonstrationshund i Sverige sidste vandprøve i år, og af samme grund har vi valgt at komme.
Vi får sovet dejlig længe d. 29. og løber derefter en god lang tur i den svenske natur med vores hanhund, de har haft voldsom nedbør for nylig og mange af skovstierne var simpelthen skyllet væk, så trail løbet blev testet. Så var der dejlig morgenmad hos Enja, og vi nød bare at kunne være i selskab med hende og opleve hendes adfærd.
Kl 13:00 satte vi kurs mod Grums der ligger ca. 150 km derfra, hvor vi skulle besøge Enjas bror Unistars Do Believe in Love ”Lego”, altså også en hvalp fra vores kuld i 2009. Lego har vi været noget bekymrede for om han nu eksteriørmæssigt levede op til sin opdrætters forventninger. Men sikke et dejligt syn og sikke en dejlig hund der mødte os. Han var helt ualmindelig flot. Ydermere havde han også et kuld hvalpe der præcis denne dag blev 8 uger, så vi fik ikke kun hilst og set vores ”barn” og ”børnebørn” vi fik også hilst på rigtig mange af de familier som de skulle flytte hen til. Legos familie berettede desuden meget om hans dygtighed ved arbejde i vandet, og at de aldrig igennem deres ca. 25 år i racen havde haft en hund der var så eminent i vandet. Efter lidt mad og drikke satte vi kl 18:00 kursen mod Gälo Havsbad ca 30 km syd for Stockholm, her ankom vi til en hytte vi havde lejet kl ca. 23:00. Sengene blev hurtigt redt, hundene fodret af og luftet godt for natten inden det var tid for lidt hygge, snak om dagens oplevelser og en god whisky i den lune svenske sommernat.
Lørdag d. 30.09.14 var dagen hvor jeg skulle se Enja arbejde. Det var et arrangement lavet af den svenske vandhundeklub. Dagen startede kl 10:00 med demonstration af teknik og øvelserne, vi fulgte med så godt vi kunne da vi slet ikke havde forberedt os på denne tur, men på Enjas ejeres opfordring bare tilmeldt vores hunde, så vi kom fra scratch. Det var et flot syn at se Enja svømme med en teknik og fart der kan tage pulsen fra de fleste og en apporter iver der kan få enhver til at smile. På ca. 2 meters vand lokalisere hun et gult nedsunket objekt, der ligger ca. 1 meter under vandoverfladen, også forsvinder hun ellers under vandet men kommer hurtigt retur med klodsen som hun stolt slæber ind og aflevere til sin ejer på land. Så var det de deltagendes hundes tur, første gennemgang i trænings øjemed og anden omgang var selve prøven.
Vores yngste lille Unistars Embrace Life ”Susan” på knap 6 måneder var første og eneste hund i junior klasse. Så hun blev sat af på stranden, og jeg gik nogle skridt ud i vandet og kaldte hende ud af positionen, og så måtte jeg ellers finde de raske ben frem for ud kom hun og det med mere speed, glæde og mod end jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig hun ville gøre. Hun svømmede raskt med på hele turen rundt om bøjerne og ind på land og i sit igen for derefter at
gøre klar til apporteringen. Igen sås deres apporterende egenskaber tydeligt, og igen havde jeg nær tabt både næse og mund og den lille tulle vi havde taget med, på kommandoen ”apport” røg hun efter apporten og leverede den super flot ind igen. Under dykningen gjorde hun det super flot og havde ingen problemer med at gribe om klodsen selvom hovedet kom under vand, hun var helt ualmindelig sej, og fik da også en fin lille roset for at vinde junior klassen da hun senere på dagen gentog øvelserne i sammen stil om end noget mere træt. En af de to dommere skrev efterfølgende til mig: ”vi har inte haft någon junior som är så bra i vattnet”. Og så er man jo næsten ved at flække af stolthed, tænk sig at vores lille tulle Susan har så stort et potentiale indefor
denne sport som vi ellers aldrig har så meget som kigget på.
Vores hanhund, multi vinder og multi champion, Unistars Db9 Aston Martin ”Aston” skulle på ca. midt i niveau 1 klassen. Vi vidste godt han var glad for vand men der er forskel på vand glæde og disciplinerede øvelser i vandet. Han blev sat af på stranden og jeg gik et godt stykke ud i vandet før jeg kaldte og godt for det for han kom også i fuld drift frem og lykken strålede nærmest ud af ham, han svømmede ualmindelig fint ved min side og det var så det jeg havde forstået de skulle gøre, men det vidste sig så at de rent faktisk også dømmes ud fra deres svømmehastighed, men det gik nu slet ikke så tosset alligevel. I apport øvelsen var han super sej og kastede sig på kommando ud i vandet, desværre smed han apporten foran mig, som han plejer når vi har kastet kæppe osv. Herhjemme, og det tog mig nogen kommandoer at få ham sit foran og derefter
ind på plads, men det lykkedes og også dykningen og slæbet klarede han over al forventning, hans iver for at apportere overdøvede klart ubehaget ved at gribe om en genstand under vandet.
Det var en kæmpe oplevelse at se ham arbejde så intensivt i vandet og se hvordan det virkelig tændte hans instinkter, havde jeg vidst bare lidt om hvad vi gik ind til ville det formodentligvis være gået endnu bedre.
Men uanset kørte vi kl 19:00 hjemad, med bevidstheden om at vi i bilen havde 2 stk. særdeles arbejdsduelige Cao de Agua Portuguese. De første danske vandhunde der nogensinde har deltaget i en vandprøve, og det var slet ikke med dårlige resultater.
Kl 00:30 ramte vi igen Amager og stoppede der for natten, inden vi kl 08:00 satte kursen mod Odense city løb hvor vores søn også mødte os, min søn klarede en 3 km og jeg selv prøvede kræfter med en 10 km. Kl 16:00 satte vi kursen mod hjemmet i Svendborg, 2100 km nedlagt og en skøn forlænget weekend er printet på nethinden.
Jeg ville gerne øge min viden inden for området, således vi i Danmark kunne få lidt vandtræning op og køre, men endnu synes jeg mit videns grundlag er for spinkelt til at jeg kan medinddrage andre i træningen.
Jeg håber I vil nyde billederne fra vores tur.
- - - - -
Dødsfald
Den 5. september afgik KJS-medlem Susanne Falk ved døden efter lang tids sygdom. Susanne havde gennem flere år været alvorlig syg; men i løbet af de sidste 1½ år er det gået fremad og Susanne var begyndt at deltage i hundeaktiviteter igen.
Susanne har været i hundeverdenen i mange år. Hun startede sin første kennel i 1978, og har efterfølgende altid haft med hunde at gøre. Hun er uddannet instruktør og har hele tiden holdt sin viden ajour gennem hendes deltagelse på forskellige kurser. Susannes liv var hundene og i de sidste år Spinoneopdræt under kennelnavnet Falkereden Dette kennelnavn og opdræt vil blive videreført af Karina Nielsen, der er medejer af kennelen.
Vore tanker gå i denne svære stund til Susannes familie og venner.
Æret være Susanne Falks minde.
- - - - -
Avlsanbefalinger
I begyndelsen af august udsendte bestyrelsen et forslag til avlsanbefalinger for klubbens racer i gruppe 7 til høring hos KJS-medlemmer, der har racer, der tilhører FCI’s gruppe 7.
Mange medlemmer benyttede muligheden for at give deres mening til kende. Bestyrelsen har nu haft lejlighed til at gennemgå høringssvarene og må konstatere, at de avlsanbefalinger, som et flertal i bestyrelsen ønskede indført, ikke var i overensstemmelse med medlemmernes ønsker.
Bestyrelsen har derfor trukket sit forslag og der vil ikke blive indført særlige avlsanbefalinger
for klubbens racer i grp. 7. Fra bestyrelsen skal det lyde en tak til de medlemmer, der har brugt tid på at give sin mening til kende.
- - - - -
Markprøve
Klubbens traditionelle markprøve afholdes i 2015 på Lolland Falster. Datoen er fastlagt til lørdag den 4. april 2015. Følg med på www.kjs.dk, hvor der kommer yderligere oplysninger om prøven.
- - - - -
Udstilling
Klubbens racer i grp. 7 har mulighed for at deltage i den traditionelle FJD-udstilling, der holdes på Fyn i juni måned.
Vi er opmærksomme på, at det ikke var muligt for klubbens racer at deltage i de afsluttende konkurrencer i Store Ring; vi er i dialog med FJD om en løsning på den udfordring. Datoen for denne udstilling vil blive offentliggjort på www.kjs.dk, så snart den er kendt.
FDA’s årlige Stepping-udstilling afholdes torsdag den 14. maj 2015. Dommerliste bliver offentliggjort på hjemmesiden, når den er klar.
- - - - -
Vandprøve
KJS dække mange racer, der i deres oprindelse er brugt til forskellige aktiviteter. Cao de Aqua Portugues har bl.a. været de portugisiske kystfiskeres uundværlige hjælper. Da kystfiskeri ikke er så almindelig længere, har man forsøgt at genskabe racen arbejdsbetingelser via en vandprøve.
Bestyrelsesmedlem Sian Wilstrup deltog med sine hunde stor succes i en vandprøve i Sverige. Læs hendes dejlige beretning fra prøven her.
Vandprøver for Cao de Agua Portuguese
Datoen er d. 28.08.14 klokken er 16:00 og jeg har lige fået fri fra arbejde. Bilen er pakket med lidt tøj, legesager til hundene, godbidder og en våddragt. Første stop er Odense hvor vores søn skal sættes af hos Bedstemor, så flyttes kursen mod Amager hvor vores ældste tæve skal passes af mormor, og endelig kl 19:30 sættes kursen mod Kristinehamn i Sverige, hvor vi skal overnatte
ved an af vores hvalpekøbere fra vores kuld i 2009. Tæven vi skal besøge hedder Unistars Daydream Believer ”Enja”. Enjas ejere er meget engagerede i vandprøver og Enja er en af deres hunde som konkurrere på højt plan, og det har længe været et ønske at komme op og se hende i aktion i vandet. Vi ankommer kl 00:30 og det er et dejligt gensyn der møder os efter knap tre år, hun ligner sin mor på en prik. Denne weekend skal hun være demonstrationshund i Sverige sidste vandprøve i år, og af samme grund har vi valgt at komme.
Vi får sovet dejlig længe d. 29. og løber derefter en god lang tur i den svenske natur med vores hanhund, de har haft voldsom nedbør for nylig og mange af skovstierne var simpelthen skyllet væk, så trail løbet blev testet. Så var der dejlig morgenmad hos Enja, og vi nød bare at kunne være i selskab med hende og opleve hendes adfærd.
Kl 13:00 satte vi kurs mod Grums der ligger ca. 150 km derfra, hvor vi skulle besøge Enjas bror Unistars Do Believe in Love ”Lego”, altså også en hvalp fra vores kuld i 2009. Lego har vi været noget bekymrede for om han nu eksteriørmæssigt levede op til sin opdrætters forventninger. Men sikke et dejligt syn og sikke en dejlig hund der mødte os. Han var helt ualmindelig flot. Ydermere havde han også et kuld hvalpe der præcis denne dag blev 8 uger, så vi fik ikke kun hilst og set vores ”barn” og ”børnebørn” vi fik også hilst på rigtig mange af de familier som de skulle flytte hen til. Legos familie berettede desuden meget om hans dygtighed ved arbejde i vandet, og at de aldrig igennem deres ca. 25 år i racen havde haft en hund der var så eminent i vandet. Efter lidt mad og drikke satte vi kl 18:00 kursen mod Gälo Havsbad ca 30 km syd for Stockholm, her ankom vi til en hytte vi havde lejet kl ca. 23:00. Sengene blev hurtigt redt, hundene fodret af og luftet godt for natten inden det var tid for lidt hygge, snak om dagens oplevelser og en god whisky i den lune svenske sommernat.
Lørdag d. 30.09.14 var dagen hvor jeg skulle se Enja arbejde. Det var et arrangement lavet af den svenske vandhundeklub. Dagen startede kl 10:00 med demonstration af teknik og øvelserne, vi fulgte med så godt vi kunne da vi slet ikke havde forberedt os på denne tur, men på Enjas ejeres opfordring bare tilmeldt vores hunde, så vi kom fra scratch. Det var et flot syn at se Enja svømme med en teknik og fart der kan tage pulsen fra de fleste og en apporter iver der kan få enhver til at smile. På ca. 2 meters vand lokalisere hun et gult nedsunket objekt, der ligger ca. 1 meter under vandoverfladen, også forsvinder hun ellers under vandet men kommer hurtigt retur med klodsen som hun stolt slæber ind og aflevere til sin ejer på land. Så var det de deltagendes hundes tur, første gennemgang i trænings øjemed og anden omgang var selve prøven.
Vores yngste lille Unistars Embrace Life ”Susan” på knap 6 måneder var første og eneste hund i junior klasse. Så hun blev sat af på stranden, og jeg gik nogle skridt ud i vandet og kaldte hende ud af positionen, og så måtte jeg ellers finde de raske ben frem for ud kom hun og det med mere speed, glæde og mod end jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig hun ville gøre. Hun svømmede raskt med på hele turen rundt om bøjerne og ind på land og i sit igen for derefter at
gøre klar til apporteringen. Igen sås deres apporterende egenskaber tydeligt, og igen havde jeg nær tabt både næse og mund og den lille tulle vi havde taget med, på kommandoen ”apport” røg hun efter apporten og leverede den super flot ind igen. Under dykningen gjorde hun det super flot og havde ingen problemer med at gribe om klodsen selvom hovedet kom under vand, hun var helt ualmindelig sej, og fik da også en fin lille roset for at vinde junior klassen da hun senere på dagen gentog øvelserne i sammen stil om end noget mere træt. En af de to dommere skrev efterfølgende til mig: ”vi har inte haft någon junior som är så bra i vattnet”. Og så er man jo næsten ved at flække af stolthed, tænk sig at vores lille tulle Susan har så stort et potentiale indefor
denne sport som vi ellers aldrig har så meget som kigget på.
Vores hanhund, multi vinder og multi champion, Unistars Db9 Aston Martin ”Aston” skulle på ca. midt i niveau 1 klassen. Vi vidste godt han var glad for vand men der er forskel på vand glæde og disciplinerede øvelser i vandet. Han blev sat af på stranden og jeg gik et godt stykke ud i vandet før jeg kaldte og godt for det for han kom også i fuld drift frem og lykken strålede nærmest ud af ham, han svømmede ualmindelig fint ved min side og det var så det jeg havde forstået de skulle gøre, men det vidste sig så at de rent faktisk også dømmes ud fra deres svømmehastighed, men det gik nu slet ikke så tosset alligevel. I apport øvelsen var han super sej og kastede sig på kommando ud i vandet, desværre smed han apporten foran mig, som han plejer når vi har kastet kæppe osv. Herhjemme, og det tog mig nogen kommandoer at få ham sit foran og derefter
ind på plads, men det lykkedes og også dykningen og slæbet klarede han over al forventning, hans iver for at apportere overdøvede klart ubehaget ved at gribe om en genstand under vandet.
Det var en kæmpe oplevelse at se ham arbejde så intensivt i vandet og se hvordan det virkelig tændte hans instinkter, havde jeg vidst bare lidt om hvad vi gik ind til ville det formodentligvis være gået endnu bedre.
Men uanset kørte vi kl 19:00 hjemad, med bevidstheden om at vi i bilen havde 2 stk. særdeles arbejdsduelige Cao de Agua Portuguese. De første danske vandhunde der nogensinde har deltaget i en vandprøve, og det var slet ikke med dårlige resultater.
Kl 00:30 ramte vi igen Amager og stoppede der for natten, inden vi kl 08:00 satte kursen mod Odense city løb hvor vores søn også mødte os, min søn klarede en 3 km og jeg selv prøvede kræfter med en 10 km. Kl 16:00 satte vi kursen mod hjemmet i Svendborg, 2100 km nedlagt og en skøn forlænget weekend er printet på nethinden.
Jeg ville gerne øge min viden inden for området, således vi i Danmark kunne få lidt vandtræning op og køre, men endnu synes jeg mit videns grundlag er for spinkelt til at jeg kan medinddrage andre i træningen.
Jeg håber I vil nyde billederne fra vores tur.
Varme hilsner
Kennel Unistars
Kennel Unistars